Sieraden hebben altijd al centraal gestaan in mijn leven. Al maakte ik mijn sieraden niet zelf, ik verbond gevoel en herinneringen aan sieraden die ik droeg. Zo heb ik twee sieradenkisten gevuld met heel veel verhalen.
Werkzaamheden in een sociale richting brachten mij niet wat ik zocht, dus heb ik tijd genomen voor zelfontplooiing. Dit deed mij inzien mij te focussen op mijn creatieve aard. Al van kinds af aan neigen mijn handen artistiek bezig te zijn.  Zo kwam het edelsmeden op mijn pad. Na het volgen van een introductie volgde al snel de aanmelding voor de Vakschool Schoonhoven. Hier kwam ik tot de conclusie: Laat ik van mijn talenten en creativiteit dan ook mijn beroep maken!
2019 is het jaar dat ik succesvol afstudeerde van de Vakschool Schoonhoven met een persoonlijk meesterstuk. Benoemingswaardig hierbij is dat het werkstuk onder de genomineerden viel voor de vakjury prijs. Een hele eer.

In mijn werk neem ik de tijd om naar uw verhaal te luisteren. Bij onze eerste afspraak gaan we bespreken wat u graag zou willen. Daarbij worden de mogelijkheden besproken. Als het nodig is komt er een tweede afspraak waarbij de gemaakte ontwerpen met u besproken wordt. Ik kan beginnen met het sieraad als u geheel tevreden bent en het sieraad klopt bij uw wens. Ik streef naar het beste resultaat, en daarvoor ga ik uitdagingen niet uit de weg. 
Ik ben gepassioneerd op het ambacht maar ik ben ook kundig in de moderne techniek van het CAD-tekenen. Dit is het ontwerpen in 3D vormen op de computer. Hiermee kan ik 2D ontwerpen uitwerken en in een 3D omgeving zichtbaar maken. De moderne tijd vraagt om innovatie en ik ga dan ook graag met de tijd mee, zonder daarbij het traditionele ambacht uit het oog te verliezen. Ik streef daarom naar een werkwijze waarbij het ambacht en de moderne technieken elkaar versterken en uiteindelijk samensmelten.
Elk sieraad is een opzichzelfstaand project. Ik zoek de grenzen op als het sieraad daarnaar vraagt en ik werk met aandacht. Zo kan ik een specifiek beeld van een sieraad neerzetten wat voldoet aan uw wensen.
Ik blijf streven om originele sieraden te maken, en uw eigen verhaal maakt dit mogelijk. Het sieraad is pas klaar als u er helemaal tevreden mee bent. Een tevreden klant, maakt mij een tevreden vakvrouw. Ook voor het repareren of aanpassen van een geliefd sieraad sta ik voor u klaar.

MerĂ¡ki

Het meesterstuk waarmee ik in 2019 mijn opleiding heb afgerond. Een project waar vanuit niks een iets is ontstaan. Een werkstuk dat veel voor mij symboliseert. Het staat voor alles waar ik hard voor gewerkt heb. "Out of darkness comes creation" (Uit duisternis ontstaat creatie) was een van de uitgangspunten. Het donkere ruige statief houdt een licht en vloeiende hanger vast. Een contrast die samen een eenheid vormt. Het statief is gemaakt van gepatineerd zilver. De hanger is gemaakt van zilver met zetpootjes van 14k roodgoud. Drie blauwe aquamarijnen liggen verzonken in de hanger.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.